Private hjemmetjenester – Dette bør du vite

Home/Private hjemmetjenester – Dette bør du vite

Private hjemmetjenester – Dette bør du vite

Dette bør du vite om private hjemmetjenester

Vi nordmenn har nå bedre helse og lever lengre enn noen gang før.
Forskere anslår at antallet eldre over 70 år vil dobles innen tre tiår, og det kommer derfor kanskje ikke som noen overraskelse at Norge er det landet i verden som investerer mest i eldreomsorg per innbygger.

Ansvaret for dette pålegges hovedsakelig kommunene, men private leverandører av hjemmetjeneste er også er engasjert innen hjemmehjelp i større grad enn tidligere, slik at det stadige økende behovet kan dekkes.

Hva er privat hjemmetjeneste?

Du lurer kanskje på om privat hjemmehjelp kunne være noe for deg eller dine nærmeste, men vet ikke helt hva det er? Privat hjemmetjeneste er rett og slett en privat leverandør av de samme tjenestene (eller flere) som kommunen tilbyr. Kvaliteten på tilbudene skal være minst like høy som innen kommunal hjemmetjeneste, slik at du skal kunne være trygg på hjelpen du får. En spesiell fordel med privat hjemmetjeneste er den unike valgfriheten. Det betyr blant annet at du eller dine har selv kontroll på hvem som utfører tjenestene – mao. hvem som kommer hjem til deg, og hvordan tjenesten utføres.

Hva du bør se etter ved privat hjemmetjeneste

Mindre enn halvparten av alle nordmenn over 90 år bor på sykehjem. Samtidig som det er flott å kunne ha friheten til å bo hjemme, medfører den også utfordringer ettersom vi blir eldre. Familien vil ikke alltid ha mulighet til å løse disse utfordringene, og det er derfor viktig å få engasjert gode og pålitelige hjelpere.

I Prima Omsorg opplever vi at de fleste ønsker å bo hjemme til tross for sykdom eller alderdom, forteller Sjur Tveito, daglig leder i Prima Omsorg.

Vi tilbyr derfor et stort utvalg av tjenester som kan skreddersys etter behov for å sikre at de daglige utfordringene blir ivaretatt.

Slike tjenester kan være:

 • Stell og pleie
  Å opprettholde god personlig hygiene, spesielt ved sykdom, krever energi og hukommelse. Den svikter for mange. Et godt tiltak kan da være hjelp til dusj og stell. Ettersom det er en sårbar situasjon å befinne seg i, gjør vi vårt ytterste for at du eller din kjære føler trygghet og bevarer verdigheten.
 • Ernæring og matlaging
  Måltidet er for mange dagens høydepunkt. Dessverre er underernæring utbredt blant eldre, og dette gir både redusert livskvalitet og økt dødelighet. – Vi handler og lager gjerne hjemmelaget mat som både smaker godt og gjør godt.
 • Medikamenthåndtering
  Å holde styr på ulike og skiftende medisiner kan være forvirrende for mange av oss, og særlig i høy alder. Tar man i betraktning at over halvparten av alle nordmenn med demens forblir hjemme, er det spesielt viktig å få hjelp til å administrere medikamenter. Med våre kvalifiserte og omsorgsfulle fagfolk kan du senke skuldrene, vel vitende om at alt er under kontroll.
 • Faste omsorgspersoner
  Det er enkelt å få kontakt med oss og du skal kunne føle deg trygg på at det er samme person som kommer til avtalt tid. For pårørende er det også enklere å ha én kontaktperson å forholde seg til. Det gjør kommunikasjonen enklere og misforståelser unngås.
 • Sosialt samvær
  Dagliglivet kan bli ensomt uten sosial stimuli. Ensomhet og isolasjon er årsak til at omtrent 100.000 nordmenn lider av depresjon. Våre ansatte i Prima Omsorg jobber hver dag med å øke livskvaliteten gjennom medmenneskelighet og humor. Vår tjeneste for sosialt samvær skreddersys etter dine behov, og våre omsorgsmedarbeidere er gode venner og godt selskap til alt fra turer til shopping, matlaging og sosiale utflukter, kan Sjur Tveito fortelle.
Bilde av en mann med kneskade i en rullestol sammen med helsepersonell fra Prima Omsorg. De er ute i en park og mannen får hjelp til å reise seg opp fra rullestolen.

Prima Omsorg har årelang erfaring og kompetanse innen private hjemmetjenester og fokuserer på behandling og komfort i hjemmets kjente omgivelser. Vi er en landsdekkende kjede med over 1000 omsorgsfulle medarbeidere som har fokus på skreddersøm og økt livskvalitet for alle våre brukere.

I tillegg til våre private hjemmetjenester, jobber vi også på vegne av kommunen mange steder i landet, forteller daglig leder Sjur Tveito. Dersom du eller dine har fått vedtak fra kommunen hjelp hjemme, koster det ikke noe ekstra å velge Prima som leverandør.

Vi ønsker å være et alternativ til den offentlige helsetjenesten slik at du selv kan velge hvem som kommer hjem til deg.

Se mer om våre priser og tjenester her

For mer informasjon om oss eller våre tjenester,
ta kontakt med oss i dag!

Gratis førstegangsbesøk

Hvordan velge Prima Omsorg? Grønn knapp med teksten «les mer» i hvite blokkbokstaver.